iDeal of Sweden

Nu stopper festen fandme, Fie!

Dette er sikkert en debat jeg havde gjort klogest i at holde mig udenfor, men nu kan jeg simpelthen ikke holde min mund længere. Det drejer sig om den reklame Fie Lauersen de sidste mange uger har lavet på sin Instagram profil og på sin YouTube. Jeg er simpelthen helt i shock og fuldstændig forarget. Det er mig en gåde, hvordan en pige med så mange følgere, og ikke mindst unge følgere, kan få sig til at reklamere for en konkurrence om at vinde en valgfir plastikoperation. Faktisk havde jeg aldrig forestillet mig at det var noget der ville blive en realitet her i Danmark, at man nu reklamere med sådanne indgreb. Som så stor en influencer her i Danmark, har Fie et ansvar og burde være et forbillede. Dette er så modsigende, i forhold til tidligere hvor Fie har lagt meget vægt på at man er god nok som man er og at man skal acceptere sig selv.

Mange unge mennesker higer efter anerkendelse, et uopnåeligt skønhedsideal og at klare sig godt både socialt og fagligt. Man bliver mindet om skønhedsidealer alle steder, både her på Instagram, i reklamer og på TV, hvilket efterhånden påvirker flere og flere unge mennesker. Det med plastikoperationer synes jeg på ingen måde må ende med at blive normen og derfor tager jeg stort afstand fra, at Fie vælger at reklamere for dette. Jeg har forståelse for at nogle mennesker vælger at få lavet forskellige indgreb, hvis de enten har for store/små bryster, overskydende hud efter vægttab eller på baggrund af andre ting der har været til gene.

Fies Brazilian Butt lifts og nye ”tænder”/proteser vil jeg mene har været fuldstændig unødvendigt, set fra mit perspektiv og det at reklamere med det som hun gør, er under al kritik! Ikke nok med at der kan være forskellige komplikationer forbundet med indgrebet, så er det også fuldstændig uansvarligt at sådan et indgreb ville blive lavet i Tyrkiet! Patientsikkerheden og muligheden for at klage ved fejl under indgrebet er på ingen måde som i Danmark. At Fie fik lavet indgrebene fordi hun ikke var tilfreds med sig selv og på baggrund af kommentarer fra en masse forskellige mennesker, retfærdiggør ikke at det er et fuldstændig forkert budskab at sende.

Jeg synes tværtimod der skal være mere fokus på body positivity og at man skal lære at accepterer alle sine små skønhedsfejl. Der er ingen der er perfekte og jeg tror, at spørg du den person du ser som perfekt, ville der også været noget personen ikke var tilfreds med. Jeg er født med en ”veneknude” i kinden, som gør at min ene kind er større end den anden, hvilket resultere i at mit ansigt er asymmetrisk. Når jeg står på hovedet, hæver den helt op og det ser virkelig fjollet ud! Da jeg var yngre påvirkede det mig meget, men den dag i dag er jeg fuldstændig ligeglad, det eneste der irriterer mig, er at den kan være øm. Derudover har jeg gennem mine studieår taget på, i forhold til hvor slank jeg var tidligere, og i den forbindelse ville jeg aldrig ty til plastikkirurgi. Der ville jeg tværtimod begynde at træne regelmæssigt og droppe mine mange byture, hvis jeg ikke var tilfreds. ”Rollemodeller” skal modsat Fie opmuntre deres følgere til at acceptere hinanden og sig selv, fremfor at undergå en risikabel procedure. Jeg håber virkelig alle derude er med på at normen ikke må blive at man bare får lavet en plastikoperation på baggrund af samme grundlag som Fie, men vælger en sundere livsstil for at prøve at opnå større tilfredshed med sin krop!

På billedet ovenover, kan i se at min kind er hævet og det får mit ansigt til at se asymmetrisk ud, men det er nu engang sådan jeg ser ud. Jeg håber at Fie kan finde en ro i sig selv og kan acceptere hvordan hun ser ud, før hun går igang med plastikkirurgi af sit ansigt. Hvis hun alligevel vælger at få noget lavet, opfordre jeg hende til at holde det privat og lader være med at reklamere med det igen…..

De bedste hilsner og body positivity herfra!
Emma Martine

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iDeal of Sweden