Mosaikbord

Rejseguide: London

Mange af jer har skrevet til mig og spurgt om jeg ikke snart laver en London guide – så den kommer her!


Som flere af jer formentligt har set, har jeg været ”en del” i London her de sidste 6 måneder. Det skal dog lige siges, at den første gang jeg var i London, var i slutningen af maj og ellers har jeg været der to gange efterfølgende med Jakob i forbindelse med hans arbejde.

London er en helt fantastisk storby og der er simpelthen så meget at se! Jeg er bestemt ikke færdig med at gå på oplevelser i byen og jeg glæder mig bare til jeg skal afsted igen. Alle tre gange jeg har været i London, har det været på en forlænget weekend som er omkring 3 hele dage plus det løse.  Turen fra Aalborg (eller generelt bare Danmark) direkte til London tager ikke mere end et par timer, så man kan sagtens tage et tidligt fly om morgenen og stadig få meget ud af rejsedagen. Byen rummer et hav af seværdigheder, fantastisk shopping, lækre restauranter og meget mere.


MUST SEE – Seværdigheder

Der fines så mange seværdigheder og spændende ting at se i London og eftersom jeg aldrig havde været i London før, skulle jeg selvfølgelig rundt og se dem. Jeg har valgt at fremhæve de steder jeg syntes var mest interessante.

London Eyeer formentligt en af de mest populære attraktioner i London og det forstår man jo også godt! Det 135 m. høje pariserhjul er placeret lige ud til Themsen med perfekt udsyn over det mest af London. Grundet højdeskræk, den lange kø og det at jeg er på SU, har jeg endnu ikke været oppe i det. Det koster omkring 300 kr. per person og selve turen tager ca. 30 minutter. Køen har alle tre gange været virkelig lang, men man kan vælge at købe fast-track, så man kommer hurtigere op (det koster mere). Jeg har dig efterfølgende hørt fra flere, at man sagtens kan tage derop selvom man er højdeskræk og at det faktisk ikke er så slemt – så det må jeg prøve en dag (når jeg tør at være i Aalborg Tårnet længere end 5 minutter).

Big Ben og Houses Of Parliament ligger lige på den modsatte side af Themsen overfor London Eye, lige ud til Westminister Bridge. Big Ben er det højt klokketårn der ligger i forbindelse med Houses Of Parliament, som er en meget ikonisk bygning i London. Den unikke og detaljeret arkitektur vil jeg klart anbefale at tage forbi og se i forbindelse med London Eye. Dog skal det lige siges at Big Ben har været under renovering alle gange jeg har været der – så det har jeg stadig til gode at se.

Westminister Abbeysom er den meget berømte kirke ligger lige bagved Big Ben og Houses of Parliament ligger den berømte kirke som virkelig skulle være værd at tage ind og se. Jeg har kun set kirken ude fra, da det kun er bestemte tidspunkter på dagen man kan komme ind og se den.

Buckingham Palacesom er den royale residens, ligger ikke langt fra Westminister. Så der vil jeg også anbefale at slå et smut forbi, man skal bare være forberedt på at der formentligt står rigtig mange mennesker. Området omkring Buckingham Palace er super fint og på den ene side af The Mall (som er den store vej der fører op til Buckingham Palace) finder du St. James Park som er virkelig hyggelig og rummer en stor sø og på den anden side finder du Green Park, som fører til Piccadilly hvis du krydser den.

Tower of London er den store utrolig smukke gamle fæstning som ligger lige ud til Themsen og Tower Bridge. Det blev opført for mere end 900 år siden og blev dengang brugt som et fængsel. Det er nogle ret vilde historier der er at fortælle om det Tower of London, og hvis man er interesseret i lidt historie om London, vil jeg klar anbefal en rundtur!

Tower Bridgeer den smukke og meget ikoniske bro. Fra broen er er der er smuk udsigt over dele af byen og til Tower of London. Det er muligt at komme op i broen og se den indefra, samt gå over gangbroen 42 meter over Themsen, hvor der er glasgulv på et stykke af strækningen. Jeg var ikke oppe i broen, men krydsede den som fodgænger – hvilket var højt nok oppe for mig.

Museer i London er det fleste steder helt gratis at besøge. Der ligger et hav af forskellige museer, alt efter om man er til moderne kunst eller historiske udstilleringer, er der noget at finde til en hver smag. Jeg har dog kun besøgt “National History Museum”, som er en helt speciel oplevelse, som jeg klar vil anbefale alle at tage forbi at se. Bare 15 minutter ville kunne gøre det, hvis man ikke er interesseret i alle udstillingere. Bygningen i sig selv er så smuk og unik!

SHOPPING OG SPISESTEDER

London er opdelt i mange forskellige områder og alt efter hvad du er til, kan man finde lidt til hver smag, hvis bare man kaster sig ud i det.  Hvis man er til shopping, er det Oxford Street, Bond Street og Regent Street som er de kendte og ret turistede shopping gader. Her finder man butikker som Primark, Zara og Topshop, samt de meget dyre butikker som Chanel, Louis Vuitton og mange mage flere. Hvis man er mere til unikke butikker, er der Carnaby Street som er en fin lille hyggelig gade. Derudover rummer områder som Soho, Shoreditch og Covent Garden også gode shopping områder, samt lækre spisesteder.

Hvis man er til vietnamesisk mad, vil jeg klar anbefale ”The Little Viet Kitchen”, som laver fantastisk mad. Det er meget svært af få et bord der, da stedet er meget eftertragte, så sørg for at bestille i god tid!

Et andet meget unikt sted, som virkelig er et besøg værd, er ”Sketch”. Man kan komme forbi til en kop te, en cocktail eller spise der. Alt efter hvor man bliver placeret, er lokalerne indrettet vildt forskelligt og det er helt unikt for Sketch. Selv et besøg på toiletterne er en hel oplevelse i sig selv!

Især rundt i Shoreditch, samt Soho finder man en masse unikke og fine cafeer, som også har en fuldstændig fantastisk indretning. Derfor vil jeg anbefale bare at gå rundt på oplevelse, for man kan ikke undgå at finde et lækkert sted, og det er faktisk lige meget hvor i London du bevæger dig rundt! Der er også et hav af skønne parker og grønne områder, som man med fordel kan gå en tur i. Notting Hill er et skønt område, med nogle flotte rigtig engelske huse, som er så smukke.

Den hurtigste og nemmeste måde at komme rundt i London er med undergrunden, som er super velfungerende. I myldretiden kan der værre rigtig travlt, men det er klatr den billigste og hurtigste måde at komme rundt og se London på. Hvis man har et trådløst visa kort, kan man tjekke ind med det ellers kan man købe et Oyster card, som fungere som et rejsekort som vi kender herhjemmefra.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mosaikbord