Outfit #2

Mosaikbord

Super cool DIY IKEA hack med industrielle vibes
 dsc01453


Jeg så det flotteste mosaikbord på Instagram (@cathdelichtenberg) for nogle uger siden, og tænkte med det samme, at jeg måtte have et magen til! Det tog heldigvis ikke længe at få Jakob overtalt til at hjælpe med projektet og i dag har vi det flotteste hjemmelavet skrivebord. Flere har spurgt ind til en guide til bordet, så hvis du tør at springe ud i det og gøre kunsten efter, kan du få nogle tips og tricks her. Man kan både lave havebord, sengebord, tv-møbel eller skrivebord – kun fantasien sætter grænser.

dsc01457dsc01446

Vi sprang ud i at lave et skrivebord og brugte et IKEA malm skrivebord, som næsten passede til de fliser vi fandt. Der skulle dog skæres 2.5 cm. af længden på bordpladen og lægges 2 cm. på længen af benene.  Til vores bord valgte vi hvide mosaikker og sort multifuge mellem fliserne.

Det du skal bruge:

 • MALM skrivebord fra IKEA (her)
 • Hvide mosaikker i net af 6×6 fliser som måler 4.8×4.8 cm. (her)
 • Multibinder
 • Fliseklæb
 • Multifuge – vi valgte at bruge sort
 • Spande til at blande i
 • Fugekryds – 2mm passede til de fliser vi brugte
 • Tandspartel – vi valgte en med 6mm.
 • Fugebræt
 • Stor svamp
 • Sav (vi fik hjælp af savværket i Silvan)
 • Afdækning (især hvis du laver det indenfor)

31960969_10216494826389828_2330700957073014784_n

Sådan gør du:
Det første du skal gøre er selfølgelig at samle/lave det bord du vil belægge med fliser. Vi valgte som tidligere nævnt at lave et skrivebord, ud fra et IKEA bord. MALM skrivebordet fra IKEA skal have savet 2.5 cm af længden af bordpladen og lagt 2 cm. på i højden af benene ved de fliser vi brugte. Vi fik bordet skåret til i savværket i Silvan for at være sikker på det var lige og fordi vi ikke havde redskaberne til det (vi betalte 60 kr. for det).

32104774_10216494826109821_2782062540543229952_n

Når bordet er samlet, er det en god idé at lægge fliserne ud, så man kan danne sig et overblik over hvordan fliserne skal lægge og klippes til. Når det er gjort, skal man igang med at blande multibinder og fliseklæb (se forholdene på pakken). Når det er klar, skal det bare stryges direkte på bordet og så skal fliserne lægges. Fliserne er “okay nemme” at lægge, da de kommer i net, men der skal stadig placeres fugekryds imellem for at sikre afstanden. Tag et net ad gangen og styg ikke mere fliseklæb på, end du kan håndtere af net ad gangen.

31952983_10216494825989818_846729308935290880_nNår bordet er dækket af mosaikker skal det tørre og tørretiden er forskellig fra mærke til mærke, så læs på det din pakke for at være sikker. Vores bord skulle tørre i 24 timer, før det var klar til at få fugemasse. Fugemassens blandningsforhold står også på pakken, men det er cirka samme fremgangsmåde som med fliseklæb. Når fugemassen er lavet, skal det spartles diagonalt over bordet. Her er det vigtigt at det kommer godt ned mellem alle fliser. Efterfølgende skal det overskydende fugemasse vaskes af med rent vand og en svamp og så skal det faktisk bare tørre igen.

31957819_10216494825589808_3391737984343605248_n-2

Det var første gang Jakob og jeg roede os ud i et projekt, hvor vi skulle mure og lægge fliser! Det er en rigtig god idé at se videoer på youtube før i går igang eller måske læser lidt mere om det, end det jeg har har skrevet her. Man kan godt se bordet er hjemmelavet, men jeg er virkelig glad for det og synes det er blevet super fint!

dsc01448dsc01430
Hvis I har har spørgsmål eller noget i den stil, er I meget velkommen til at kontakte mig. I kan skrive en kommentar her på bloggen, fange mig på Instagram hvor I kan smide en besked eller sende mig en mail.

Held og lykke med projektet, hvis I skulle være blevet inspireret ellers håber jeg bare at i alle nyder det dejlige sommervejr, der er over os de her dage.

Mange knus Emma Martine

12 Kommentarer

 • Hej Emma, vildt fedt bord!! Har lige to spørgsmål; satte I også fliser på undersiden af bordpladen? Og hvorfor skar I bordet til? Var det noget I følte for, eller ligger der en mere generel grund bag?
  Vil selv prøve at lave et sofabord, og din gennemgang er virkelig overskuelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martine

   Hej Sophie,

   Undskyld jeg ikke har set din besked før nu!!

   Mange tak!

   Der er ikke sat fliser på undersiden af bordplade, kun på benene hele veje op 🙂 Vi skar noget af bordet af, så det passede med størrelsen på vores fliser, da det ville være mere besværligt at skulle skære dem til 😀

   Held og lykke med det!

   De bedste hilser
   Emma Martine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde

  Hej Emma!
  Jeg vil selv begive mig ud i samme projekt her henover påsken. I mit byggemarked mente de ikke, man behøvede multibinder – jeg vil dog lige høre dig ad, hvorfor I valgte at bruge det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martine

   Hej Didde,
   Det lyder spændende! Hmm, jeg mindes at vi brugte multibinder, da fliserne skulle sættes på den glatte overflade fra IKEA bordet. Vi fik det anbefalet i Bauhaus 🙂 Held og lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Emma
  Fantastisk smukt bord! Jeg vil gerne igang med at lave det samme, og jeg har lige nogle spørgsmål:
  Hvor mange ‘flisenet’ af 6×6 brugte du til hele bordet?
  Og hvad kostede hele bordet at lave alt incl?

  VH Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martine

   Hej Line,

   Jeg mindes det var omkring 37 net vi bestilte hjem, så havde vi også lidt i overskud. Alt efter hvilket bord du lægger fliser på, skal det bare passe i net med hvor meget at bordet der skal dækkes 😀 Det blev faktisk rimeligt dyrt, men vi havde heller ikke noget udstyr til at lave det, mener det løb op i 3500 kr. ish.

   Held og lykke!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej! sælger du fliseborde?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martine

   Det gør jeg desværre ikke, men jeg flytter snart – så det kan ske at jeg sælger bordet til sommer, hvis ikke vi får plads til det! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hvor mange fliser i net har i brugt, på sådan et projekt? – Så inspirerende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martine

   Uden at være helt sikker, så tror jeg det var 36/37, så havde vi lidt i overskud også! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gertrud

  Hej Emma! Super fedt indlæg og virkelig flot resultat!

  Jeg kunne godt tænke mig at komme i gang med et selv – hvordan ‘lagde du til’ i højden af bordet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Martine

   Hej, undskyld jeg ikke havde set din kommentar!
   Vi lagde til så det passede med fliserne! Vi tog enderne med ud i et byggemarked, så skar de det til for os. Så limede og skruede vi ellers bare det lille ekstra stykke på hver ben! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit #2